viktminskning
GI metoden funkar bäst av alla dieter tycker jag, men viktigt att veta är att man kan inte bara äta efter GI metoden för den säger bara måttet på hur blodsockret påverkas av olika livsmedel med kolhydrater i! Högt GI
medför högt blodsocker & mycket insulinutsöndring & hög insulinutsöndring medför ökad fettlagring & storaq fett lager medför mera insulin. Detta kallas också för den onda cirkeln. Insulin är ett anabolt hormon (uppbyggande hormon). Gi betyder Glykemiskt Index och är ett sätt för att mäta olika kolhydratiska livsmedel hur dem påverkar på vårt blodsocker.
Vinäger är surt och minskar GI, alltså bra att ha i mat!
Index / siffran kommer man fram till efter studier som görs på levande människor, deltagarna äter 50 g kolhydrater från olika livsmedel & sedan mäter man deras blodsocker ökning. blodsockerökningen jämförs med ökningen på druvsocker på människor.
tallriksmodellen för viktminskning:
50% frukt&grönt&grönsaker
25% kolhydrater
25% protein.
HUr ofta ska man äta för att gå ner i vikt?
FRUKOST 20 E%
MELLANMÅL 10 E%
LUNCH 30 E%
MELLANMÅL 15 E%
MIDDAG 25 E%
Förslag på meny vid viktminskning:
FRUKOST omelett på 2 ägg, spenat, tomater, championer, tomater, paprika.
MELLANMÅL äpple och 10 mandlar
LUNCH kycklingfile med bulgursallad
MELLANMÅL naturell yoghurt och 1 rå morot
MIDDAG ungsbakad lax med broccoli
Efter träningen ta 1 frukt. Drick mycket vatten! Direkt efter träning kan man äta liten mängd av snabba kolhydrater.
Viktigt att äta var 3e timma oavsätt om man ska gå ner i vikt, bygga muskler eller stanna i samma vikt!
Jämnare blodsocker har många påvisade positiva fördelar t.ex.
Hormonbalansen blir stabilare, håller vikten lättare, mår bättre och är piggare under hela dagen! Vatten renar kroppen så tänk på att dricka rikligt med vatten speciellt vid början av träningspasset!
Vid en bra och hälsosam viktminskinging skall man minska med 500-1000 kcal dagligen och då går man ner 1 kg i veckan!
Kommentarer
Trackback